12 Μαΐ 2013

Ο Φραουλόκηπος της Βασιλικής

Όλοι γνωρίζουμε πόσο πλούσια είναι η Ελληνική γλώσσα σε λέξεις και ειδικά σε ρητά και παροιμίες. Κι όπως λέει ένα από αυτά, κάθε πράγμα στον καιρό του, και... οι φράουλες το Μάιο :P

Ήγγικεν η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσω... το 'Φραουλόκηπο της Βασιλικής'!!!  Εγώ φέρουσα το ρόλο της νεράιδας-νονάς, φρόντισα να είναι τα πάντα έτοιμα (με μια μικρή βοήθεια πάντα για πράγματα εκτός του βεληνεκούς μου :P). Από τα προσκλητήρια μέχρι και τον πιο μικρό φιόγκο και φυσικά πρόσεξα να είναι φρέσκες οι φραουλίτσες και άψογα στολισμένος ο πάγκος μας!!! 



Και ένα καλό πλάνο είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος... ειδικά για τους μικρούς και μεγάλους βοηθούς μας (βλ. μανούλα)!!! 




Σειρά είχαν τα λαδόπανα... ζωγραφισμένα στο χέρι από την πολύ αγαπητή και γνωστή σε όλες Ανθούλα... κάνει θαύματα, όχι αστεία!!!
Στολισμού συνέχεια με την επιστράτευση της μανούλας και τα μαγικά της χεράκια... και τσουπ, να πως ξεφυτρώνουν οι φραουλίτσες για την τσάντα και τη λαμπάδα μας!  
Έτοιμο και το μπουκαλάκι μας με φόντο τις μικρότερες φραουλίτσες του πάγκου μας... 
Η πολύ γλυκιά Αννίτα φρόντισε για το απίστευτο πεδιλάκι της μικρής μας αλλά και τη ζακετούλα και το σκουφάκι της!!!  
Και φυσικά η 'μανάβισσά' μας, ως σωστή μανάβισσα δεν θα μπορούσε να μη φοράει την αντίστοιχη ποδιά, έτοιμη να μοιράσει τις φρεσκότατες φράουλές μας και τα λαχταριστά ζαχαρωτά και 'φραουλένια' μπισκοτάκια σε μικρούς και μεγάλους!


  
Αν και πλέον η μπουμπού μας έχει χρονίσει δεν παύει να είναι πάντα η μικρή μας ζουμπουρλούδικη φραουλίτσα!!!

Και μιας και η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις μανούλες... να πω χρόνια πολλά στη δικιά μου τη μανούλα και την ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά και σε όλες εσάς τις μανούλες.

Η χαζονονά!!!

15 σχόλια:

  1. Να είσαι πάντα άξια. Και σε σένα να δώσει ο καλός Θεούλης ότι επιθυμείς.Όλα είναι πανέμορφα. Χρόνια πολλά στην χρυσοχέρα μανούλα σου.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ ΝΟΝΑ!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΩ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ;
    ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ για τη δουλεια ολων σας! ειστε απιθανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφα όλα. Πάντα άξια. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απίστευτη δουλειά!! έυγε χαζονονά!!!τα έκανες όλα τέλεια για την πνευματική σου κόρη!!!
    αλεξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτα όμορφα όλα.... γλυκά και φραουλένια!!!!!! άξιο παιδί της χρυσοχέρας Μανούλας!!!!! Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια δουλειά κάνατε και σας αξίζουν πολλά πολλά πολλά μπράβο!!! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου κι εσύ κοριτσάκι μου να χαίρεσαι τη δική σου!!! Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα άξια...νονά ...!!!!!! μπραβο τα κανατε ολα . ολα θαυμασια.. οι δε φραουλιτες ειναι σαν αληθινες...πολυ τυχρη η μικρουλα.. με τετοια νονά θα τις κανεις ολα τα χατήρια έ;;χιχ.χι.. φιλακια πολλα μικρή...να χαιρεσε την μανουλα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο!! Τέλεια όλα!! Τυχερή η μικρή με τέτοια νονά!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άψογα και φραουλόυπέροχα όλα!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΧ ποσο χαρηκα που σε ξανακουω........μας ελειψες αλλα φανταζομαι τρεχεις κ συ οπως ολες οι μανουλες.............τωρα που γινες κ νονα θα τρεχεις κ σαν νονα................ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ..............ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .........ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ............καλα η δουλεια σου δεν παιζεται κ ολων των αλλων φυσικα γνωστων κ μη...........το αποτελεσμα την αναδεικνυει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέρνα από το σπιτάκι μου έχεις βραβειάκια. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τρομερή νονά!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και η σούπερ τρομερή μανούλα νονάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ένα duo που "γράφει", μας εκπλήσσει κάθε φορά και μας "εξιτάρει"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Από σας τι να περιμένει κανείς;;; Μόνο αριστουργήματα!!!!!!!!!!
    Φιλιά χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Βασιλική ήταν η καλύτερη μου πελάτισσα! Ευχαριστώ και πάλι για την παραγγελία και επειδή τα σαγιοναράκια λατρεύτηκαν θα κυκλοφορήσουν σε πατρόν σύντομα. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή