15 Φεβ 2018

Πρίμα μπαλαρίνα!

Η λέξη μπαλέτο προέρχεται από τη λατινική λέξη ballare που σημαίνει χορεύω. Εντάξει, αυτό νομίζω το γνωρίζαμε όλοι. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζαμε ότι στις απαρχές του μπαλέτου και κατά την Ιταλική Αναγέννηση ο εν λόγω χορός αποτέλεσε χορευτική παράφραση της ξιφασκίας;  Εγώ πάντως όχι! Κι ευτυχώς δηλαδή, γιατί όταν ήρθε η ώρα για τη βάφτιση της Ροζαλίας και της Στεφανίας δεν έψαξα να βρω στολές, μάσκες και σπάθες. Χιχι...

Αντιθέτως... έτρεξα, έψαξα τα καλύτερα υφάσματα, τα πιο ροζ και τα πιο φουντωτά για να ράψω τις πιο όμορφες τούτου για τα κορίτσια μας! Γιατί βλέπετε αυτή ήταν η δική τους παράσταση, πρωταγωνίστριες για πρώτη φορά μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό! Και τι παράσταση! Με δύο πρίμες μπαλαρίνες!!! Οι 'ποζισιόν' τους τέλειες, τα 'πλιέ' τους άψογα, οι κινήσεις τους en pointe αέρινες!! Τύφλα να 'χουν τα Μπολσόι!!

Φυσικά από μια τέτοια παράσταση δεν μπορούσαν να λείπουν τα δωράκια για τους καλεσμένους. Χειροποίητα κεράκια για τους μεγάλους ασορτί με τα χρώματα των 'κοστουμιών' των κοριτσιών, ενώ για τους μικρούς καλεσμένους τους χειροποίητες σοκολάτες, πολλά ζαχαρωτά και δροσερός χυμός! 

Είμαι σίγουρη ότι μετά απ' όλα αυτά οι καλεσμένοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνοντας τις πιο θερμές ευχές τους για τα κορίτσια στα υπέροχα βιβλία ευχών που είχαν ετοιμάσει οι μανούλες τους! 
 
Εγώ το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να είναι γερές και να ξεπεράσουν ακόμα και τα Ρωσικά Μπαλέτα και να φτάσουν μέχρι τη Σκάλα του Μιλάνου!! 

4 σχόλια:

  1. Τί όμορφη μπαλαρίνα!
    Να ζήσουν οι νεοφώτιστες και με το καλό να μάθουν και μπαλέτο .
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσουν τα κοριτσια και να τα καμαρωσουν οι γονεις τους πρώτες μπαλαρινες.. τι ομορφο θεμα και τι ομορφα που στολισες την ωραιοτερη μερα της βαφτισεις τους..τυφλα να χουν τα μπολσόι που λες και εσύ..!
    Γεια στα χερια σου κορίτσι μου.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ τι καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο πολυ μου αρεσε που κρεμασες με μανταλακια τις τουτου!!!!!!!!!!!να ναι γερα το κουρτσουδια κ συ παντα να κανεις τετοιες ομορφιες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NA ZHSOYN!υπεροχη η δουλεια σου.....και αυτη και οι προηγουμενες!!!μπραβο μικρημου καλη συνεχεια!!!
    !...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή